La Cua de Palla: retrat en groc i negre

Editorial Alrevés presenta…

La Cua de Palla: retrat en groc i negre

Jordi Canal i Artigas / Àlex Martín Escribà.

ISBN: 978-84-15098-31-7

Parlar de La Cua de Palla és traçar una història de gairebé cinquanta anys, atzarosa, plena d’alts i baixos, de grocs i negres, que ha portat i encara porta molta «cua». A les vostres mans teniu un llibre que pretén ―sense pistola en mà― convertir-se en un assaig de referència del que ha estat la història de la col·lecció de novel·la criminal més important de Catalunya. Bona part d’aquests raonaments ens han dut a compilar, analitzar, explicar i il·lustrar la gran repercussió que La Cua de Palla ha tingut i encara té en el nostre imaginari col·lectiu. Vista la seva transcendència i importància calia fer-ne una anàlisi completa que englobés tota la seva trajectòria.

La història i anàlisi de totes les etapes de La Cua de Palla

Una història del gènere negre i policíac des dels anys seixanta a Catalunya i Espanya

Una obra de consulta sobre la col·lecció i les seves adaptacions cinematogràfiques

32 pàgines il·lustrades amb les cobertes de La Cua de Palla

Jordi Canal i Artigas (Berga, 1955). Bibliotecari i difusor del gènere negre i policíac. Director de la Biblioteca la Bòbila de l’Hospitalet, primera biblioteca pública del país dedicada a aquesta especialitat; és el creador del fanzine L’H Confidencial i del primer club de lectura de novel·la negra a l’Estat espanyol. Des de 2007 coordina del Premi internacional de novel·la negra L’H Confidencial.

Àlex Martín Escribà (Barcelona, 1974). Professor de llengua i literatura catalanes i codirector del Congrés de Novel·la i Cinema Negre a la Universitat de Salamanca. Part de la seva activitat investigadora se centra en l’estudi del gènere negre i policíac en llengua castellana i catalana. És autor de diverses publicacions sobre el gènere negre entre les que destaca Catalana i criminal, un assaig que recull l’estudi de la novel·la policíaca catalana del segle XX.

Coberta de Jordi Fornas

Jordi Fornas (Barcelona, 1927- 2011) va dissenyar les cobertes de «La Cua de Palla» de 1963 fins 1970, i les de «Seleccions de la Cua de Palla» de 1981 fins 1996.

Cap i Cua, pròleg de Xavier Coma

Xavier Coma (Barcelona, 1939) especialista de la novel·la negra nord-americana, va ser director de «Seleccions de la Cua de Palla» de 1985 fins 1996.

L’obra definitiva sobre

La Cua de Palla!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s